Hrvatski jezik   Engleski jezik

O nama

Nakon gotovo dva desetljeća muzejskog i kustoskog rada u Muzeju Mimara i Muzeju za umjetnost i obrt u Zagrebu, povjesničarka umjetnosti Karmen Gagro otvorila je jedan od prvih privatnih antikvarijata u Hrvatskoj i još uvijek jedini u Dubrovniku.

Sa sestrom Nerom Njirić, partnericom i voditeljicom, pokreće obiteljski posao u koji su uključeni svi članovi obitelji. Od rane mladosti, i same kolekcionari i ljubiteljii starog etnografskog nakita iz dubrovačke okolice i zaleđa, željele su podijeliti tu svoju strast i ljubav sa sugrađanima.

Na korak od Straduna na istaknutom "kantunu" Između Polača 13, ističe se  prepoznatljiv cimer s likom zlatnog anđela  čuvara. Butiga zamišljena kao kutijica s dragocjenostima, postala je jedna od nezaobilaznih dubrovačkih adresa.

Naziv "Moje Tezoro" odabran je prema glasovitom citatu iz Držićevog renesansnog kazališnog komada, u kojemu škrtac Skup veliča, slavi i obožava "svoje tezoro (blago)".

Antikvarijat-galerija "Moje Tezoro" specijalizirana je za stari hrvatski i europski nakit od renesanse do 19 stoljeća, ali isto tako i za rijetke i birane primjerke umjetničkog obrta od srebra, stakla, porculana, ikona, slika i namještaja.

Naši su kupci domaći i internacionalni ljubitelji antikviteta i kolekcionari, postojane i vjerne mušterije koje nam se godinama vraćaju, ali isto tako i brojni muzeji i muzejske zbirke.

Nakon šesnaest godina djelovanja u Dubrovniku, na poticaj brojnih zagrebačkih mušterija otvaramo novi dućan u Zagrebu, čiji je voditelj Ivan Gagro.

Kako se radi o maloj obiteljskoj firmi u kojoj se dijele i čuvaju tajne zanata,  sigurni smo da će  "Moje Tezoro" i u Zagrebu nastaviti stvarati novu pozitivnu klimu u području djelatnosti i u životu grada.

Iako raspolažemo  vrlo malim poslovnim prostorom u Vlaškoj 117, donosimo ideje i programe koje se ne mjere kvadratima.

Želja nam je, naime, da znanjem i iskustvom, u suradnji s našim najboljim stručnjacima, postanemo referentno mjesto gdje će se moći dobiti espertize za  različite umjetničke predmete.

U Vlaškoj 117 ujedno će biti dostupni birani predmeti za opremu kuće i doma, šarmantni darovi za Božić i druge blagdanske prilike.

Pozivamo vas da nas posjetite i da nam se obratite s povjerenjem!

Kontakti

Moje Tezoro d.o.o
e-mail: info@moje-tezoro.hr


 

Moje Tezoro - Dubrovnik
Između Polača 13
20000 Dubrovnik

Tel: 020/ 323-523

kontakt osoba: Karmen Gagro
e-mail: karmen.gagro@gmail.com

kontakt osoba: Nera Njirić